Łatwe i pyszne pierniczki z domowym lukrem przepis

Pierwszą rzeczą, która przychodzi ci do głowy, gdy słyszysz słowo piernik jest zapach ciasteczek, imbiru i cynamonu. Jest to słodki i pikantny smak tradycyjnego świątecznego ciasteczka, który sprawi, że będziesz łaknąć. Jeśli jednak nie chcecie tracić czasu na pieczenie ciasteczek od podstaw, to mam dla Was przepis, który ułatwi Wam pracę.

Dzisiaj dzielę się z Tobą pysznym i łatwym przepisem na zrobienie pierniczków z domowym lukrem. Są to miękkie i puszyste ciasteczka z miłą nutą przyprawy i wspaniałym smakiem.

Składniki:

2 szklanki mąki

1 łyżka sody oczyszczonej

1 łyżka soli

½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki mielonego imbiru

½ szklanki melasy

¼ filiżanki oleju napędowego

½ szklanki cukru

3 łyżki wody

Jak zrobić pierniczki:

W dużej misce wymieszać wszystkie składniki i dobrze zagnieść. Zwiń ciasto w kulki i umieść je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 350 stopni przez około 12 do 15 minut.

Jak zrobić lukier:

W małej misce połącz cukier puder i wodę. Dodaj 1 łyżkę masła i ubijaj do uzyskania gładkiej masy.

Możesz również dodać barwnik spożywczy, aby uatrakcyjnić lukier.

Wnioski:

Ten przepis jest najłatwiejszym przepisem na święta. Najlepszą rzeczą w tym przepisie jest to, że nie trzeba spędzać dużo czasu w kuchni i jest bardzo łatwy do wykonania.